Yıllardır ertelenen Tesla Roadster sonunda geliyor mu?

S

Sinan Küstür

Guest
Yıllardır ertelenen Tesla Roadster sonunda geliyor mu?

Tesla’nın yıllardır geliştirme aşamasında kalan yeni nesil Roadster modeli için şirket cephesinden bir kez daha yakın tarihli bir çıkış sinyali geldi. Tesla Baş Tasarımcısı Franz von Holzhausen, Jay Leno’s Garage programına katıldığı sırada otomobilin ne zaman geleceğine ilişkin soruya “Evet, çok yakında” yanıtını verdi. Holzhausen bunun ötesinde bir tarih veya üretim takvimi paylaşmadı. Dolayısıyla açıklama, Roadster’ın gerçekten ne zaman müşterilere ulaşacağı konusunda somut bir bilgi sunmuyor. Yine de Tesla’nın üst düzey yöneticilerinden birinin projeyi hâlâ yakın vadeli bir ürün olarak tanımlaması, uzun süredir ertelenen otomobilin geliştirme çalışmalarının devam ettiğini gösteriyor. Roadster’ın geçmişi 2017’ye kadar uzanıyor. Elon Musk, ikinci nesil Roadster’ı ilk kez o yıl tanıtmış ve elektrikli spor otomobil için oldukça iddialı performans değerleri açıklamıştı. Tesla o dönemde aracın 0’dan yaklaşık 97 km/s hıza 1,9 saniyede çıkabileceğini, 400 kilometre/saatin üzerinde azami hıza ulaşabileceğini ve yaklaşık 1.000 kilometrelik menzil sunabileceğini belirtmişti. Aradan geçen yıllarda bu değerler seri üretim bir otomobille doğrulanmadığı gibi, Roadster’ın üretim tarihi de defalarca değişti. Bu nedenle Holzhausen’ın kısa açıklaması dikkat çekse de Tesla’nın geçmişte verdiği tarihler göz önüne alındığında ihtiyatlı değerlendirilmesi gerekiyor. Tesla Roadster SpaceX teknolojisiyle daha yüksek performans hedefliyor Roadster’ın son yıllarda gündemde kalmasını sağlayan unsurlardan biri de SpaceX ile bağlantılı olduğu belirtilen özel performans paketi …

Yıllardır ertelenen Tesla Roadster sonunda geliyor mu? haberi ilk önce Teknoblog üzerinde yayımlandı.

Kaynak: https://www.teknoblog.com/tesla-roadster-cok-yakinda-aciklamasi/