Türkiye’de üretilecek Hyundai IONIQ 3 için fiyat 22.245 sterlinden başlıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sabri Küstür
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Sabri Küstür

Guest
Türkiye’de üretilecek Hyundai IONIQ 3 için fiyat 22.245 sterlinden başlıyor

Hyundai IONIQ 3 için Birleşik Krallık’taki yetkili satıcı kayıtlarında görünen fiyatlar, Türkiye üretimli elektrikli modelin Avrupa’daki yerini ortaya koydu. 42,2 kWh bataryalı başlangıç versiyonu 22.245 sterlin, 61 kWh bataryalı seçenek ise 25.745 sterlin fiyat taşıyor. Hyundai Avrupa genelini kapsayan resmî fiyat listesini henüz paylaşmadı, ancak ilk rakamlar modelin hangi otomobillerle yarışacağını gösteriyor. İzmit fabrikasının üretim takvimi ise otomobilin Türkiye bağlantısını fiyat kadar önemli hâle getiriyor. Hyundai, IONIQ 3’ü Avrupa’da tasarladı ve üretim için İzmit’teki Hyundai Motor Türkiye fabrikasını seçti. Şirket, seri üretimi Ağustos 2026’da başlatmayı ve otomobili Türkiye’den Avrupa ülkelerine göndermeyi planlıyor. Bununla birlikte IONIQ 3, İzmit tesisinin seri üretime alacağı ilk tamamen elektrikli Hyundai modeli olacak. Fabrika 1997’den bu yana Avrupa pazarı için otomobil üretiyor ve yeni model bu üretim zincirine bataryalı araçları ekliyor. Türkiye üretimi, Hyundai’nin Avrupa’daki talebe daha kısa teslimat süreleriyle karşılık vermesine yardımcı olabilir. Üretim hattı elektrik motoru, batarya yönetimi ve araç yazılımları gibi farklı alanları da fabrikanın çalışma sürecine taşıyacak. Böylece Türkiye, yalnızca içten yanmalı motorlu otomobil ihracatıyla değil, elektrikli araç üretimiyle de Avrupa tedarik zincirindeki yerini güçlendirecek. Hyundai’nin Türkiye sayfası da IONIQ 3 için ağustos ayındaki üretim takvimini doğruluyor. IONIQ 3, markanın elektrikli ürün ailesinde daha küçük ve daha erişilebilir bir seçenek olarak yer …

Türkiye’de üretilecek Hyundai IONIQ 3 için fiyat 22.245 sterlinden başlıyor haberi ilk önce Teknoblog üzerinde yayımlandı.

Kaynak: https://www.teknoblog.com/turkiye-uretimi-ioniq-3-fiyatini-gosterdi/