Togg LFP bataryayı doğruladı, fiyat ve menzil nasıl değişecek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sabri Küstür
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Sabri Küstür

Guest
Togg LFP bataryayı doğruladı, fiyat ve menzil nasıl değişecek?

Togg, LFP batarya kullanımını dijital kullanım kılavuzuna eklediği yeni bilgilerle resmi olarak doğruladı. Şirket, Lityum Demir Fosfat hücre taşıyan araçlarda her 10 şarj döngüsünden sonra bataryanın yüzde 100’e doldurulmasını öneriyor. Bu işlem, batarya yönetim sisteminin kalan enerjiyi daha doğru hesaplamasına yardım ediyor. Ancak Togg, LFP hücreleri hangi model, donanım veya üretim tarihinde sunacağını henüz açıklamadı. LFP, elektrikli araç bataryasının pozitif elektrodunda demir ve fosfat kullanıyor. NMC bataryalar ise nikel, manganez ve kobalt karışımından yararlanıyor. Bu fark maliyeti, güvenliği, ağırlığı, menzili ve kullanım ömrünü doğrudan etkiliyor. LFP bataryalar, pahalı nikel ve kobalta daha az ihtiyaç duyduğu için üretim maliyetini düşürüyor ve ham madde tedarikini çeşitlendiriyor. Bununla birlikte LFP kimyası, yüksek sıcaklıklara karşı NMC hücrelerden daha dirençli çalışıyor. Böylece hücre içindeki sıcaklığın kontrolsüz biçimde yükselmesiyle başlayan termal kaçak riski azalıyor. Batarya yönetim yazılımı, soğutma sistemi, mekanik koruma ve üretim kalitesi yine güvenliğin temel parçalarını oluşturuyor. LFP hücreler daha fazla şarj çevrimine dayanabildiği için uzun yıllar kullanılan otomobillerde kapasiteyi daha iyi koruyabiliyor. Öte yandan NMC batarya, kilogram başına daha fazla enerji depoluyor. LFP hücreler aynı kapasite için daha büyük ve daha ağır bir paket gerektirebiliyor. Bu fark, otomobilin menzilini azaltabilir veya ağırlığını artırabilir. Üretici daha büyük batarya, verimli motor, iyi aerodinamik ve başarılı …

Togg LFP bataryayı doğruladı, fiyat ve menzil nasıl değişecek? haberi ilk önce Teknoblog üzerinde yayımlandı.

Kaynak: https://www.teknoblog.com/togg-lfp-bataryaya-gecisi-dogruladi/