SpaceXAI’da yaprak dökümü sürüyor, Grok ekibi dağılıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sinan Küstür
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Sinan Küstür

Guest
SpaceXAI’da yaprak dökümü sürüyor, Grok ekibi dağılıyor

Elon Musk’ın xAI ile SpaceX’i aynı çatı altında toplamasının ardından yeniden yapılandırılan SpaceXAI şirketinde dikkat çekici bir çalışan kaybı yaşandığı belirtiliyor. The Information tarafından paylaşılan bilgilere göre, şubat ayından bu yana 50’den fazla mühendis ve araştırmacı şirketten ayrıldı. Ayrılan isimler arasında kod üretim sistemleri, dünya modeli geliştirme ekipleri ve Grok ses teknolojileri üzerinde çalışan yöneticilerin de bulunduğu ifade ediliyor. Şirketin özellikle yapay zekâ modeli geliştirme tarafındaki teknik kadrosunda yaşanan bu hareketlilik, SpaceXAI’ın uzun vadeli araştırma hedefleri konusunda soru işaretlerini beraberinde getirmiş durumda. Bunun yanında rakip şirketlerin deneyimli çalışanları hızla bünyelerine katması, sektördeki yetenek rekabetinin daha da sertleştiğini gösteriyor. The Information’ın aktardığı detaylara göre, Meta son aylarda xAI kökenli en az 11 çalışanı transfer etti. Öte yandan OpenAI’ın eski CTO’su Mira Murati tarafından kurulan Thinking Machines Lab’e geçen çalışan sayısının ise en az yedi olduğu belirtiliyor. TechCrunch daha önce birleşme sonrası dönemde yaşanan 11 ayrılığı doğrulamıştı. Bu isimler arasında iki kurucu ortağın da yer aldığı aktarılmıştı. Tüm bunlara ek olarak şirketin çekirdek ön eğitim ekibinin ciddi ölçüde küçüldüğü ve bazı ekiplerde yalnızca birkaç kişinin kaldığı iddia ediliyor. Yapay zekâ modeli geliştirme süreci baskı altında olabilir Şirket içindeki en dikkat çekici gelişmelerden biri, ön eğitim ekibinde yaşanan ayrılıklar oldu. Yapay zekâ modellerinin …

SpaceXAI’da yaprak dökümü sürüyor, Grok ekibi dağılıyor haberi ilk önce Teknoblog üzerinde yayımlandı.

Kaynak: https://www.teknoblog.com/spacexai-calisan-ayriliklari-meta-thinking-machines/