Samsung, OLED MacBook Pro ekranlarını üretmeye hazırlanıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sabri Küstür
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Sabri Küstür

Guest
Samsung, OLED MacBook Pro ekranlarını üretmeye hazırlanıyor

Apple’ın uzun süredir beklenen OLED MacBook Pro planı, Samsung Display cephesinden gelen üretim haberleriyle daha somut bir takvime kavuşuyor. Güney Kore kaynakları, Samsung’un Apple için 14 ve 16 inç tandem OLED ekranlar hazırladığını öne sürüyor. İlk panellerin 2026 içinde sevk edilmesi, bilgisayarların ise 2026 sonu veya 2027 başında tanıtılması bekleniyor. Apple ile Samsung Display, üretim anlaşması ve çıkış tarihi hakkında henüz resmi bir açıklama paylaşmadı. Samsung Display’in proje kapsamında 8.6 nesil OLED hattından yararlanacağı belirtiliyor. Bu üretim yöntemi, büyük cam levhalardan daha fazla dizüstü bilgisayar paneli çıkarmayı ve birim maliyetleri azaltmayı amaçlıyor. Tedarik zincirinden gelen son bilgilere göre şirket, 2026 boyunca yaklaşık 2 milyon OLED panel üretebilir. Apple’ın yüksek kalite standartları ve MacBook Pro satış hacmi, seri üretimde verim oranını belirleyen başlıca unsurlar arasında yer alacak. OLED ekranlar, her pikselin kendi ışığını üretmesi sayesinde klasik bir arka aydınlatmaya ihtiyaç duymuyor. Siyah bir görüntü gösteren pikseller tamamen kapanıyor, böylece daha derin siyahlar ve çok yüksek kontrast ortaya çıkıyor. Bu farkı özellikle karanlık sahnelerde, HDR videolarda ve fotoğraf düzenlerken daha açık biçimde görebilirsiniz. Panel yalnızca gereken pikselleri aydınlattığı için koyu renkli içeriklerde güç tüketimini de azaltabiliyor. Mevcut üst sınıf MacBook Pro modelleri, Liquid Retina XDR adı verilen mini-LED ekran teknolojisini kullanıyor. Apple …

Samsung, OLED MacBook Pro ekranlarını üretmeye hazırlanıyor haberi ilk önce Teknoblog üzerinde yayımlandı.

Kaynak: https://www.teknoblog.com/samsung-oled-macbook-pro-ekranlarini-uretecek/