Redmi K100 serisi Geekbench’te görüldü ve ilk teknik detaylar ortaya çıktı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sinan Küstür
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Sinan Küstür

Guest
Redmi K100 serisi Geekbench’te görüldü ve ilk teknik detaylar ortaya çıktı

Xiaomi, Çin’de tanıtım çalışmalarına başladığı Redmi K100 serisi için hazırlıklarını sürdürürken, seride yer alması beklenen modellerden biri Geekbench performans testinde ortaya çıktı. Ağustos ayında resmiyet kazanması beklenen yeni seriye ait olduğu düşünülen cihaz, Qualcomm’un Snapdragon 8 Elite Gen 5 işlemcisi ve 16 GB RAM kapasitesiyle listelendi. Böylece Redmi K100 ailesinin donanımına ilişkin ilk somut bilgilerden bazıları doğrulanmış oldu. Geekbench veritabanında görülen cihazın model numarası M511CD olarak belirtiliyor. Aynı model daha önce Çin’in 3C sertifikasyon platformunda 100 W hızlı şarj destekli adaptörle görüntülenmişti. Bu nedenle söz konusu modelin Redmi K100 serisindeki telefonlardan biri olduğu değerlendiriliyor. Xiaomi henüz modelin ticari adını doğrulamasa da sertifikasyon kayıtları ve benchmark sonuçları, tanıtım öncesinde cihazın teknik özelliklerine dair önemli ipuçları sunuyor. Geekbench sonuçlarına göre cihaz, Qualcomm’un yeni nesil Snapdragon 8 Elite Gen 5 (SM8850) platformundan güç alıyor. Test edilen modelde 16 GB RAM bulunurken işletim sistemi tarafında Android 16 yer alıyor. Xiaomi’nin kendi kullanıcı arayüzünün kullanıldığı görülüyor. Bununla birlikte cihazın kutudan HyperOS 4 ile çıkıp çıkmayacağı henüz netlik kazanmış değil. Performans testlerinde telefon tek çekirdek testinden 3.429, çok çekirdek testinden ise 10.461 puan almayı başardı. Bu skorlar, amiral gemisi sınıfındaki rekabetçi performans beklentisini destekleyen sonuçlar arasında yer alıyor. Redmi K100 serisinin teknik özellikleri şekillenmeye başladı Daha …

Redmi K100 serisi Geekbench’te görüldü ve ilk teknik detaylar ortaya çıktı haberi ilk önce Teknoblog üzerinde yayımlandı.

Kaynak: https://www.teknoblog.com/redmi-k100-serisi-geekbench-snapdragon-8-elite-gen-5/