OpenAI’ın üst düzey yöneticisi Fidji Simo görevinden ayrılıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sinan Küstür
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Sinan Küstür

Guest
OpenAI’ın üst düzey yöneticisi Fidji Simo görevinden ayrılıyor

OpenAI bünyesinde uygulamalardan sorumlu üst düzey yönetici olarak görev yapan Fidji Simo, sağlık nedenleriyle şirketteki tam zamanlı görevinden ayrılma kararı aldı. Wall Street Journal’ın haberine göre, Simo çalışanlara gönderdiği bilgilendirme notunda devam eden sağlık izninin beklediğinden daha uzun ve daha zorlu geçtiğini belirtti. Bu nedenle tam zamanlı görevini bırakacağını açıklayan Simo, bundan sonra OpenAI’de yarı zamanlı danışman olarak görev yapmayı sürdürecek. Simo, 2024 yılında OpenAI yönetim kuruluna katılmış, Mayıs 2025’te ise şirket için oluşturulan yeni “CEO of Applications” görevine atanmıştı. Doğrudan CEO Sam Altman’a bağlı çalışan Simo, şirketin ürün geliştirme ve ticari operasyonlarını tek çatı altında yönetiyordu. Bu yapılanmayla birlikte COO Brad Lightcap, CFO Sarah Friar ve o dönem Ürün Direktörü (CPO) olarak görev yapan Kevin Weil doğrudan Simo’ya rapor vermeye başlamış, Sam Altman ise zamanının daha büyük bölümünü yapay zekâ araştırmaları, bilgi işlem altyapısı ve güvenlik çalışmalarına ayırmıştı. Sağlık sorunlarını ilk kez nisan ayında kamuoyuyla paylaşan Simo, nöroimmün bir rahatsızlığının yeniden nüksetmesi nedeniyle sağlık iznine çıktığını açıklamıştı. Aynı dönemde OpenAI yönetim kadrosunda başka değişiklikler de yaşandı. Brad Lightcap şirket içinde “özel projeler” görevine geçerken, Pazarlama Direktörü Kate Rouch kanser tedavisine odaklanmak amacıyla görevinden ayrıldı. Bunun yanında Kevin Weil de ilerleyen süreçte şirketten ayrılan isimler arasında yer aldı. OpenAI yönetim …

OpenAI’ın üst düzey yöneticisi Fidji Simo görevinden ayrılıyor haberi ilk önce Teknoblog üzerinde yayımlandı.

Kaynak: https://www.teknoblog.com/openai-fidji-simo-gorevinden-ayriliyor/