Meta, Instagram fotoğraflarını AI görsellerine açıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sabri Küstür
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Sabri Küstür

Guest
Meta, Instagram fotoğraflarını AI görsellerine açıyor

Meta, Muse Image adlı yeni görsel üretim modelini Instagram, WhatsApp ve Meta AI içinde dağıtmaya başladı. Şirket, herkese açık Instagram hesaplarındaki fotoğraf, Reels ve video içeriklerini Meta AI görsellerinde kullanmanın yolunu açıyor. En önemli ayrıntı ise bu seçeneğin herkese açık hesaplarda varsayılan olarak açık gelmesi. Hesap gizli değilse, içerikler Meta AI’da @etiketleme yoluyla üretilen görsellerde yer alabiliyor. Muse Image, Meta AI uygulamasında bir Instagram hesabını @kullanıcıadı ile etiketleyerek çalışıyor. Böylece belirli bir profil, üretilecek görselin içine kaynak olarak taşınıyor. Meta, bu özelliği etkinlik davetiyesi, ortak yaratıcı çalışma veya paylaşmaya hazır kişisel grafikler hazırlamak için sunduğunu aktarıyor. Bunun yanı sıra şirket, herkese açık fotoğrafların bu üretim sürecinde kullanılabileceğini kendi duyurusunda açık biçimde anlatıyor. Instagram’ın yardım sayfası, herkese açık hesaplarda paylaşılan Reels, akış videoları ve fotoğraflar için daha geniş bir yeniden kullanım alanı tanımlıyor. Buna göre içerikler remix, sequence, templates ve stickers gibi özelliklerde yer alabiliyor. Ayrıca kullanıcılar, Meta’daki yapay zeka özellikleri ile Instagram içeriklerinden yararlanarak yeni içerikler oluşturabiliyor. Instagram, birisi bu içerikleri kullanarak AI görseli ürettiğinde hesap sahibine bildirim göndermiyor. Meta, herkese açık Instagram hesaplarını bu seçeneğe otomatik olarak dahil ediyor. Buna karşın gizli Instagram profilleri Muse Image kapsamına girmiyor. Ayarı kapatmak isteyenler, Instagram uygulamasındaki paylaşım ve yeniden kullanım seçeneklerini kontrol …

Meta, Instagram fotoğraflarını AI görsellerine açıyor haberi ilk önce Teknoblog üzerinde yayımlandı.

Kaynak: https://www.teknoblog.com/meta-instagram-iceriklerini-ai-a-aciyor/