Kojima’nın Physint oyununun yayıncılığını PlayStation yerine Xbox aldı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sabri Küstür
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Sabri Küstür

Guest
Kojima’nın Physint oyununun yayıncılığını PlayStation yerine Xbox aldı

Xbox ve Kojima Productions, Hideo Kojima’nın yeni aksiyon-casusluk oyunu Physint için yayıncılık anlaşması yaptı. Proje ilk olarak PlayStation Studios iş birliğiyle duyurulmuştu. Kojima Productions, Sony’nin haziran ortasında projeyi iptal etme kararı bildirdiğini ve stüdyonun üç ay boyunca yeni ortak aradıktan sonra Xbox ile gelecek vizyonunda anlaştığını açıkladı. Xbox Wire’daki ortak duyuru, Microsoft’un oyunun yayıncılığını üstleneceğini doğruluyor. Xbox Başkanı Sarah Bond, Kojima’nın ekibiyle OD projesinde kurulan ilişkinin Physint ile genişlediğini belirtiyor. Taraflar platform, çıkış tarihi ve dağıtım modeli hakkında henüz ayrıntı vermedi. Bu nedenle oyunun yalnızca Xbox’a özel olup olmayacağı açıklık kazanmadı. Physint, Kojima’nın Metal Gear serisiyle şekillendirdiği aksiyon ve casusluk türüne dönüşü olarak tanımlanıyor. Proje 2024’te çok erken geliştirme aşamasındayken duyuruldu. Stüdyo, oyunun sinema ile etkileşimli eğlence arasındaki sınırı zorlayacağını söylüyor. Oyuncu kadrosunda Charlee Fraser, Ma Dong-seok ve Minami Hamabe gibi isimler açıklanmış olsa da oynanış görüntüsü paylaşılmadı. Sony’nin projeden çekilmesi oyunun tamamen sona ermesi anlamına gelmedi, çünkü Kojima Productions fikrî mülkiyeti ve geliştirme ekibini korudu. Yeni anlaşma, finansman, pazarlama ve dağıtım desteğini Xbox tarafına taşıyor. Ancak yayıncı değişimi üretim planını etkileyebilir. Teknoloji altyapısı, hedef platformlar ve sözleşmeler yeniden düzenlendiğinde stüdyonun açıklayacağı takvim de değişebilir. Xbox ortaklığı oyun dışındaki yapımları da kapsıyor Xbox ile Kojima Productions arasındaki ortaklık Physint ve …

Kojima’nın Physint oyununun yayıncılığını PlayStation yerine Xbox aldı haberi ilk önce Teknoblog üzerinde yayımlandı.

Kaynak: https://www.teknoblog.com/xbox-physint-oyununun-yayincisi-oldu/