Jony Ive imzalı Ferrari Luce 40 milyon dolara ulaştı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sabri Küstür
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Sabri Küstür

Guest
Jony Ive imzalı Ferrari Luce 40 milyon dolara ulaştı

Ferrari’nin ilk tamamen elektrikli modeli Luce, Monterey’deki RM Sotheby’s açık artırmasında 40 milyon dolara ulaşarak yeni otomobiller arasındaki müzayede rekorunu kırdı. Jony Ive ve Marc Newson’ın LoveFrom ekibiyle geliştirdiği özel Chassis 0, standart Luce’dan farklı ayrıntılar taşıyor. Üstelik Ferrari satış gelirinin tamamını Ferrari Foundation aracılığıyla eğitim projelerine aktaracak. Ferrari, Luce’u dört kapılı ve beş koltuklu ilk tamamen elektrikli seri üretim modeli olarak hazırladı. Bununla birlikte şirket, tasarım sürecini yalnızca Jony Ive’a bırakmadı, Marc Newson ve LoveFrom ekibi de projeye katkı verdi. Standart Ferrari Luce 550.000 avrodan başlıyor ve Ferrari ilk müşteri teslimatlarını 2026’nın son çeyreğinde planlıyor. Böylece 40 milyon dolarlık müzayede sonucu standart otomobilin liste fiyatından tamamen farklı bir tablo ortaya koyuyor. Teknik tarafta dört elektrik motoru toplamda 1000 beygirin üzerinde güç üretiyor. Buna ek olarak Luce, 0’dan 100 km/sa hıza yaklaşık 2,5 saniyede çıkıyor ve 310 km/sa maksimum hıza ulaşıyor. Ferrari ayrıca 500 kilometrenin üzerinde menzil hedefliyor, elektrik motorlarıyla güç elektroniğini kendi mühendislik ekibi geliştiriyor. Dolayısıyla Luce, Ferrari’nin elektrikli otomobil teknolojisini doğrudan kendi mühendislik programına taşıyor. Müzayedeye çıkan Chassis 0 ise standart üretim örneklerinden belirgin biçimde ayrılıyor. Ferrari, ilk üretim şasisini Tailor Made programıyla hazırladı ve gövdeye ışığa göre yeşilden mora kayan Madreperla Semi-Gloss boya uyguladı. Bunun yanı sıra …

Jony Ive imzalı Ferrari Luce 40 milyon dolara ulaştı haberi ilk önce Teknoblog üzerinde yayımlandı.

Kaynak: https://www.teknoblog.com/jony-ive-imzali-ferrari-luce-rekor-kirdi/