Google Pixel 11 Pro ailesi tanıtıldı, Tensor G6 ve Gemini Intelligence öne çıkıyor

S

Sinan Küstür

Guest
Google Pixel 11 Pro ailesi tanıtıldı, Tensor G6 ve Gemini Intelligence öne çıkıyor

Google, Pixel 11 ailesinin üst seviye üyeleri Pixel 11 Pro ve Pixel 11 Pro XL ile birlikte katlanabilir Pixel 11 Pro Fold‘u tanıttı. Üç telefonda da TSMC’nin 2 nm üretim sürecinden çıkan yeni Tensor G6 işlemci bulunurken, yapay zekâ tarafında Gemini Intelligence adı verilen daha gelişmiş bir sistem kullanılıyor. Yeni modellerin dikkat çeken özelliklerinden biri de geçmişte Android telefonlarda yaygın biçimde kullanılan bildirim LED’lerini farklı bir yaklaşımla geri getiren HiLight oluyor. Arka kamera lenslerinin yanında bulunan bu ışık, telefon ekranı aşağı bakacak biçimde bırakıldığında tercih edilen kişilerden gelen aramalarda yanabiliyor. Bunun yanında HiLight, Gemini ile iletişim kurulurken de etkinleşerek kullanıcının telefonla etkileşimine görsel bir gösterge ekliyor. Pixel 11 Pro ailesindeki temel donanım değişikliklerinin başında Tensor G6 geliyor. Google’ın Samsung ile işlemci üretimindeki ortaklığını sonlandırmasının ardından hazırlanan ikinci Tensor işlemcisi olan G6, aynı zamanda TSMC’nin 2 nm üretim tesislerinden çıkan ilk akıllı telefon yonga seti olma özelliğini taşıyor. Google, yeni işlemcinin artan hesaplama gücünden özellikle Gemini Intelligence özelliklerini çalıştırmak için yararlanıyor. Şirketin bu yapay zekâ sistemini ilerleyen dönemde akıllı saatlere de getirmesi planlanıyor. Tensor G6’ya güvenlik tarafında Titan M3 yongası eşlik ederken kuantum sonrası şifreleme desteği de yeni neslin güvenlik özellikleri arasında bulunuyor. Yapay zekâ tarafındaki değişiklikler bellek yapılandırmasına da yansımış …

Google Pixel 11 Pro ailesi tanıtıldı, Tensor G6 ve Gemini Intelligence öne çıkıyor haberi ilk önce Teknoblog üzerinde yayımlandı.

Kaynak: https://www.teknoblog.com/google-pixel-11-pro-xl-pro-fold-ozellikleri/