Google Health, Fitbit verilerini Apple Health’e taşıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sabri Küstür
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Sabri Küstür

Guest
Google Health, Fitbit verilerini Apple Health’e taşıyor

Google, Google Health 5.05 güncellemesiyle Fitbit verilerini Apple Health uygulamasına aktarma seçeneğini iPhone kullanıcılarına sundu. Böylece adım sayısı, uyku süresi ve yakılan kalori gibi temel sağlık verileri tek ekranda buluşuyor. Özellikle iPhone ile Fitbit kullananlar, günlük kayıtlarını kontrol etmek için farklı uygulamalar arasında geçiş yapmak zorunda kalmıyor. Google Health ve Apple Health arasındaki bağlantı, fitness takibi sırasında oluşan veri dağınıklığını azaltıyor. Google Health uygulamasındaki bağlantılar bölümünden Apple Health seçeneğine ulaşabilir ve aktarılacak kategorileri ayrı ayrı belirleyebilirsiniz. Ardından iOS, Google Health’in hangi verileri okuyacağını veya Apple Health’e hangi kayıtları yazacağını gösteriyor. Böylelikle bütün sağlık bilgilerini açmak yerine yalnızca adım, uyku veya aktivite kayıtlarına izin verebilirsiniz. Ayrıca dilediğiniz zaman Sağlık uygulamasına girerek bu izinleri değiştirebilir ya da bağlantıyı tamamen kapatabilirsiniz. Health Connect ise bu sürecin Android tarafında görev alıyor. Google, Android telefonlarda üçüncü taraf uygulamalardan gelen bilgileri Health Connect üzerinden topluyor ve izinleri merkezi biçimde yönetiyor. Öte yandan iPhone’da Google Health, Health Connect üzerinden değil, doğrudan Apple Health ile bağlantı kuruyor. İki sistem benzer bir amaca hizmet etse de farklı işletim sistemlerinin kendi sağlık veri altyapılarını kullanıyor. Apple Health bağlantısı tamamlandıktan sonra uygulama, desteklenen kayıtları ilgili sağlık kategorilerine ekliyor. Adım sayıları Aktivite bölümüne, uyku kayıtları Uyku bölümüne, kalori bilgileri ise aktif enerji …

Google Health, Fitbit verilerini Apple Health’e taşıyor haberi ilk önce Teknoblog üzerinde yayımlandı.

Kaynak: https://www.teknoblog.com/google-health-apple-health-e-veri-aktariyor/