Asus ve Lenovo’nun Googlebook modelleri ortaya çıktı

S

Sinan Küstür

Guest
Asus ve Lenovo’nun Googlebook modelleri ortaya çıktı

Asus ve Lenovo‘nun Google‘ın yeni Googlebook bilgisayar platformu için hazırladığı ilk modeller, internete sızdırılan görseller sayesinde daha ayrıntılı biçimde ortaya çıktı. Asus’un gelecek ay düzenlenecek IFA kapsamında tanıtması beklenen yeni dizüstü bilgisayarlarından birine ait olduğu öne sürülen görüntüler, Googlebook ailesinin nasıl görüneceğine ilişkin ilk somut ipuçlarından bazılarını veriyor. Görsellerin yapay zekâ tabanlı araçlarla çözünürlüğünün yükseltilmiş olabileceği ve bu işlem sırasında bazı ayrıntıların bozulduğu belirtilirken, dolayısıyla tasarım konusunda şimdilik temkinli olmak gerekiyor. Buna rağmen bilgisayarların kasa yapısı, bağlantı noktaları ve Google’ın Googlebook modelleri için hazırladığı ayırt edici ışık unsuruna ilişkin dikkate değer ayrıntılar seçilebiliyor. Google’ın mayıs ayında duyurduğu Googlebook konsepti henüz bütün ayrıntılarıyla açıklanmadığından, sızıntılar şirketin Chromebook’lardan sonraki bilgisayar planlarına dair daha fazla fikir veriyor. Googlebook’ların mevcut Chromebook ailesinin yerini alıp almayacağı ya da iki ürün grubunun birlikte yoluna devam edip etmeyeceği henüz netleşmiş değil. Chromebook’lar özellikle eğitim pazarında yıllar içinde geniş bir kullanıcı tabanına ulaşırken, Googlebook tarafında Android ile Chrome OS deneyimlerinin daha yakın biçimde bir araya getirilmesi bekleniyor. Şimdiye kadar paylaşılan bilgiler, cihazların geliştirme sürecinde Aluminum OS adıyla anılan, masaüstü bilgisayar kullanımı için özelleştirilmiş Android tabanlı bir işletim sistemiyle çalışabileceğine işaret ediyor. Google’ın bu yazılım için Gemini tabanlı yapay zekâ özelliklerini öne çıkarması da şirketin klasik bir işletim sisteminden …

Asus ve Lenovo’nun Googlebook modelleri ortaya çıktı haberi ilk önce Teknoblog üzerinde yayımlandı.

Kaynak: https://www.teknoblog.com/asus-lenovo-googlebook-modelleri-sizdirildi/