ASELSAN ve Türk Telekom üç yerli telefonu 2027’de çıkaracak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sabri Küstür
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Sabri Küstür

Guest
ASELSAN ve Türk Telekom üç yerli telefonu 2027’de çıkaracak

ASELSAN, Türk Telekom ve Türk Dünyası İş Konseyi’ne bağlı TTT İnovasyon, üç farklı yerli akıllı telefon geliştiriyor. Ekip, telefonları 2027’nin ilk çeyreğinde ulaşılabilir fiyatlarla satışa çıkarmayı hedefliyor. Modellerden biri kamu çalışanlarına özel kriptolu haberleşme sunarken, diğer iki telefon tüketici pazarına hitap edecek. Bununla birlikte proje, deprem gibi afetlerde iletişimi sürdürebilmek için uydu bağlantısı desteğini telefonlara ekleyecek. Taylan Özgür Dil’in aktardığı bilgilere göre ekip, ilk üretimi İstanbul’da gerçekleştirecek ve daha sonra büyük bir tesise geçecek. Ayrıca proje tarafları telefonların işletim sistemini zaman içinde yerli çözümlere taşımayı amaçlıyor. İlk modellerde hangi işletim sisteminin kullanılacağını taraflar henüz resmi olarak açıklamadı. Ancak mevcut bilgiler, ilk aşamada Android tabanlı bir çözümün güçlü seçenekler arasında bulunduğunu gösteriyor. Türk Dünyası İş Konseyi Başkanı Aydın Erkoç, Habertürk’e verdiği bilgilerde projenin yaklaşık üç yıllık hazırlık geçmişi bulunduğunu anlattı. Erkoç’a göre ekip, kamu kurumlarıyla yaptığı görüşmeler sonrasında telefon projesinin kapsamını belirledi. Daha sonra ASELSAN projeye katıldı ve taraflar proje için ayrı bir şirket kurma sürecini başlattı. Bunun yanı sıra ekip, yeni şirketin yönetimini üstlenecek CEO için arayışını sürdürüyor. Türk Telekom ise bu alandaki resmi hedeflerini Mart 2025’te “Yerli ve Milli Haberleşme Cihazı” projesiyle açıklamıştı. Şirket o tarihte akıllı telefonun yanında işletim sistemi, donanım, yazılım ve haberleşme ekipmanları üzerinde çalışacağını duyurdu. …

ASELSAN ve Türk Telekom üç yerli telefonu 2027’de çıkaracak haberi ilk önce Teknoblog üzerinde yayımlandı.

Kaynak: https://www.teknoblog.com/aselsanin-yerli-telefonlari-2027de-geliyor/