Apple’ın tamamen cam iPhone planında beklenmedik gelişme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sinan Küstür
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Sinan Küstür

Guest
Apple’ın tamamen cam iPhone planında beklenmedik gelişme

Apple’ın iPhone’un 20. yılı için üzerinde çalıştığı öne sürülen tamamen cam tasarımlı özel iPhone modeliyle ilgili planların iptal edilmiş olabileceği iddia edildi. Jefferies analisti Edison Lee tarafından paylaşılan yeni bilgilere göre, şirket tedarik zincirinden gelen düşük üretim verimi verileri nedeniyle projeden vazgeçti. 2027’de, ilk iPhone’un tanıtılmasının 20. yılı dolayısıyla sunulacağı ileri sürülen cihaz hakkında yaklaşık bir yıldır farklı tasarım iddiaları gündeme geliyordu. Bunlar arasında tamamen cam gövdenin yanı sıra dört kenarı kavisli ekran, fiziksel düğmelerin kaldırılması ve bağlantı noktalarının ortadan kaldırılması gibi daha sıra dışı tasarım tercihleri bulunuyordu. Bazı söylentiler Apple’ın Dynamic Island’ı da kaldırabileceğini ileri sürerken, Lee’nin son değerlendirmesi bu tasarım fikirlerinin en azından söz konusu özel model kapsamında hayata geçirilmeyeceğine işaret ediyor. Lee’nin aktardığına göre, iptal kararının arkasındaki temel neden tamamen cam tasarımın seri üretiminde hedeflenen verim seviyesine ulaşılamaması. Akıllı telefon üretiminde düşük verim, üretim hattından çıkan parçaların veya tamamlanmış cihazların yeterince büyük bölümünün kalite standartlarını karşılamaması anlamına geliyor. Böyle bir durum özellikle alışılmışın dışında malzemeler ve üretim teknikleri kullanılan cihazlarda maliyetleri ciddi biçimde yükseltebiliyor. Apple gibi yılda yüz milyonlarca iPhone sevk eden bir üretici açısından yeni bir tasarımın yalnızca teknik olarak uygulanabilir olması yeterli değil; milyonlarca adetlik üretime uygun hale getirilmesi de gerekiyor. Bu nedenle tamamen cam …

Apple’ın tamamen cam iPhone planında beklenmedik gelişme haberi ilk önce Teknoblog üzerinde yayımlandı.

Kaynak: https://www.teknoblog.com/apple-tamamen-cam-iphone-20-yil-iptal-iddiasi/