Apple Intel’in gelişmiş üretim süreciyle testlere başladı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sinan Küstür
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Sinan Küstür

Guest
Apple Intel’in gelişmiş üretim süreciyle testlere başladı

Apple’ın gelecekte bazı iPhone, iPad ve Mac işlemcilerinin üretiminde Intel ile çalışabileceği yönündeki iddialar yeni bilgilerle güç kazandı. Tedarik zinciri analisti Ming-Chi Kuo’nun X üzerinden paylaştığı bilgilere göre, Apple Intel’in 18A-P üretim süreci üzerinde sistem çipi testlerine başladı. Söz konusu üretim sürecinin özellikle giriş seviyesindeki veya eski nesil cihazlarda kullanılacak işlemcilere odaklandığı belirtiliyor. Buna göre, düşük maliyetli iPhone, iPad ve Mac modellerinde Intel üretimi Apple çiplerinin kullanılması gündemde bulunuyor. İlk etapta bunun tam ölçekli bir geçişten ziyade üretim çeşitliliği amacı taşıdığı değerlendiriliyor. Apple ile Intel arasındaki ilişki geçmişte Mac bilgisayarlar üzerinden uzun yıllar devam etmişti. Ne var ki şirket, 2020 yılında Intel işlemcileri bırakıp kendi geliştirdiği Apple Silicon platformuna geçmiş ve üretim tarafında büyük ölçüde TSMC’ye yönelmişti. Son yıllarda TSMC’nin Apple için temel üretim ortağı hâline gelmesi, şirketin tedarik zinciri risklerini yeniden değerlendirmesine yol açtı. Özellikle gelişmiş üretim süreçlerinde tek bir şirkete yüksek seviyede bağımlı olunması, küresel yarı iletken sektöründeki dalgalanmalar nedeniyle bazı soru işaretleri oluşturuyor. Bunun yanında ABD yönetiminin de Apple ile Intel arasında yeniden iş birliği kurulmasını desteklediği iddia ediliyor. Intel’in Apple için planladığı üretim sürecinin birkaç yıllık bir takvime yayıldığı ifade ediliyor. Paylaşılan bilgilere göre 2026 yılı boyunca test üretimleri gerçekleştirilecek. Ticari üretim ve ilk sevkiyatların ise …

Apple Intel’in gelişmiş üretim süreciyle testlere başladı haberi ilk önce Teknoblog üzerinde yayımlandı.

Kaynak: https://www.teknoblog.com/apple-intel-18a-p-iphone-mac-cip-test-uretimi/